Meie autoõlide sortimendis on toimumas mõningad muudatused, millest tahame Teile anda lühida ülevaate. Jaotasime uudised mitmeks alateemaks ja avaldame need meie veebilehel selle ja järgmise nädala jooksul.

MOOTORIÕLID

Õige mootoriõli kasutamine ei ole mitte üksnes auto sõidumugavuse ja pika tööea tagamiseks oluline. Vale toote kasutamisega võivad kiiresti kaasneda kulukad mootori- ja käigukastirikked. Varane süüde madalatel pööretel (lühidalt LSPI = low-speed pre-ignition) põhjustab näiteks tõsiseid kahjustusi kolvi rõngastel ja servadel, seades ohtu turvalise edasiliikumise. Selle asjaolu taustal andis Ameerika Naftainstituut (API) välja API SP spetsifikatsiooni, mille eesmärk on garanteerida, et kasutatavad õlid täidaksid ühelt poolt rangeid nõudeid kütusekulu ja CO2 heitmete vähendamiseks ning teisalt välistaksid LSPI.

API SP kvaliteediga ADDINOLi mootoriõlid:

  • ADDINOL Giga Light MV 0530 LL: meie tunnustatud multitalent viskoossusklassis SAE 5W-30 täidab uue kvaliteediklassi nõudeid kasutamiseks moodsates mootorites. BMW Longlife-04 litsentsi uuendati ning lisaks omab õli ka VW 504 00 / 507 00, MB 229.51/.31 ja Porsche C30 litsentsi.
  • ADDINOL Premium 0530 DX1 vastab nii API SP rangetele nõuetele kui ka ILSAC GF-6A kõrgetele standarditele. Viimane vahetab välja ILSAC GF-5 ning defineerib lisaks kütusesäästlikkusele ja rangetele heitmestandarditele ka nõuded kulumiskindlusele seoses LSPI-ga. Sünteetiline kõrge jõudlusega mootoriõli viskoossusklassis SAE 5W-30 arendati spetsiaalselt GM (General Motors) kontserni sõidukite bensiinimootoritele ja iseäranis otsesissepritsega bensiinimootoritele (GDI) ning omab Dexos®1 Generation 2 (Licence No. D135AAAF058) litsentsi. Lisaks sellele täidab Premium 0530 DX1 ka Ford M2C-946-A, GM 6094 M ja Chysler MS-6395 standardi nõudeid.